Direct bestellen? Bel ons 0488 483 475
 
Poelier van Ledden

Kip in wijn met spruitjes


Benodigdheden 2 personen:
500 gram kipdrumsticks
1 fijngesneden ui
2 tenen knoflook
1 eetl. tomatenpuree
2 laurierblaadjes
300 ml rode wijn
half kippenbouillonblokje
300 gram aardappels
50 ml droge witte wijn
200 ml halfvolle melk
400 gram spruitjes
nootmuskaat

Bak de drumsticks in de braadpan op halfhoog vuur in 20 min. rondom aan. Giet daarna het vet eruit. Bij de kip een halve fijngesneden ui en twee tenen fijngehakte knoflook toevoegen en even kort bakken. Doe er vervolgens 1 eetl tomatenpuree en 2 laurierblaadjes bij. Afblussen met 300 ml rode wijn. Daarna een half fijngemaakt kippenbouillonblokje erbij en iets water toevoegen zodat de kip net onderstaat. Eerst aan de kook brengen en dan 2 uur op laag vuur laten gaar stoven.
In een aparte pan 300 gram aardappels gaar koken. In een grote pan een halve fijngesneden ui kort bakken. Giet hierbij 50 ml droge witte wijn en laat dit tot de helft inkoken. Voeg daarna de 200 ml melk toe en breng dit aan de kook. Doe daarna de aardappels erbij, verwarm het en stamp dit daarna tot een romige puree.
Kook 400 gram spruitjes ca. 4 min., giet ze daarna af en hak ze grof. Meng de spruitjes met wat nootmuskaat bij de aardappelpuree.
Op uw bord legt u de drumsticks naast de puree en giet u er event. wat jus bij.
Een heerlijke maaltijd! Eet Smakelijk !